Kuvahaun tulos haulle 3 years birthday cake

Yritys täytti kolme vuotta 7.5. Jo perinteinen blokin päivityspäivä on näköjään yrittäjän oma synttäripäivä. Ehkä synttärien aikaan onkin hyvä hetki katsoa vähän taaksepäin ja toki myös eteenpäin.

Kolmannen toimintavuoden pääteemaksi muodostui messuprojektit. Sekä WOOD ja Bioenergia että MaatalousKonemessut toteutettiin ensimmäisen kerran vuoden aikana. Töitä niiden eteen oli tehty paljon jo kahden edellisen vuoden aikana, mutta töitä riitti messujen päättymiseen asti. Taas kerran tuli ennakkoon arvioitua työmäärää alakanttiin. Toisaalta yhtenäkään päivänä ei loppunut vuorokauden tunnit kesken, eli ihan kohtuullinen suoritus. Uusien messutapahtumien ja konseptien kehittäminen on vaan niin mielenkiintoista hommaa, että siinä aika kuluu kuin siivillä. Parasta molemmissa projekteissa oli kehitystyö kumppanien, näytteilleasettajien, medioiden ja messutiimin kanssa. Lukuisten neuvotteluiden, keskustelujen ja ajatustestausten jälkeen messutapahtumasta muodostuu yleensä timanttinen kokonaisuus, mistä kaikki osapuolet voi olla ylpeitä.

No miten ne messut sitten meni?

Koko metsäklusterin kattanut, Suomen kansainvälisin, messukokonaisuus onnistui hyvin. Mekaanisen metsäteollisuuden WOOD ja energia-alan Bioenergia-messut jäivät ensimäisellä kerralla tavoitteista. Näytteilleasettajat pitivät konseptista, mutta liian moni päätti tulla ensimmäisellä kerralla vain katsomaan messua oman ständin ottamisen sijaan. Tämän suhteen kehitystyö jatkuu, mutta nyt ei pysty vielä tarkemmin avaamaan suunnitelmia.

MaatalousKonemessut sen sijaan onnistuivat yli kaikkien positiivisimpienkin skenaarioiden. Messuille oli niin paljon halukkaita näytteillasettajia, että jouduin ensimmäistä kertaa messu-urallani ostamaan jo myytyjä neliöitä takaisin, jotta saimme kaikki kiinnostuneet mahtumaan messuille mukaan. Tämän messun ala otti kerrasta omakseen. Kävijöille sijainti Suomen laidalla aiheutti alkuun ainakin paljon puhetta. Helsingin liikenneyhteyksien ja riittävän hotellikapasiteetin johdosta väkeä saapui paikalle kaikkialta Suomesta ja jopa lähialueilta. Maantieteellisen kävijäjakauman suhteen toteutui jopa messu-urani uusi ennätys. Ennätyksiä messu rikkoi muutenkin. Myytyjen neliöiden suhteen MaatalousKonemessut oli vuoden 2018 suurin messutapahtuma Suomessa. Kattavuuden osalta teimme myös ennätyksen. Messu valittiin myös finalistiksi Evento Awards messusarjassa. Tärkeintä oli kuitenkin tyytyväiset näytteilleasettajat ja kävijät. Heitä vartenhan näitä messuja tehdään. Seuraavan kerran MaatalousKonemessut toteutetaan 5.-7.11.2020. Töitä messun eteen on tehty jo runsaasti.

Vuoden aikana toteutttiin myös useampia kehitysprojekteja.

Sijoitustoiminnan suhteen vuosi näyttää muodostuvan kaksijakoiseksi. Kiinteistösijoitukset näyttävät tällä hetkellä erinomaisiltä päätöksiltä. Pörssisijoitusten suhteen vuosi on sen sijaan ollut melkoista vuoristorataa. No tässä kun muistaa ettei mitään ole voittanut tai hävinnyt ennenkuin realisoit sijoituksen. Yrityksen suhteen hintojen alentumiset kyllä kirjataan tulokseen aina vuosittain, eli siinä mielessä se tuntuu kyllä tappiolta.

Entäs sitten yritystoiminnan luvut? Eli aika siirtyä tulosennusteeseen. Liikevaihto ja tulos jatkanee kasvu-uralla. Huojennettua osinkoakin pitää yrittää maksaa niin kauan kun se vielä on mahdollista.

Vuosi oli siis kokonaisuutena hyvä. Yrittäjyys tuntuu edelleen erinomaiselta idealta. Tällä mennään.

Loppuun vielä vuoden teemaan sopiva GIF

Erinomaista loppukevättä ja kesää !

Leo 51 v

Jaa sosiaalisessa mediassa

Jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa.