Vuosiblogin kirjoittaminen venyi tänä vuonna yhtiökokouspäivälle. Koko tilivuoden ajan aika on mennyt kuin siivillä ja kesälläkin hommia on ollut melkein joka päivä. Mahtavaa kun koronavuosien jälkeen on taas päässyt tekemään tapahtumia ja muutkin liiketoiminta-alueet tuntuvat sujuvan hyvin.

Yhtiökokouspäivänä on ehkä luontevaa aloittaa talousasioilla. Ennätyksiä ja kasvua saatiin taas aikaan. Yhtiön liikevaihto nousi uuteen ennätykseen. Tuloskin oli hyvä, mutta ei yltänyt ihan viime vuoden ennätystasolle. Yhtiön rahoitusasema on kehittynyt hyvin ja sijoitustoimintaa pystytään harjoittamaan omalla pääomalla. Luottoluokituksetkin ovat nousseet parhaisiin luokkiin. ”AAA Kylttejä” ja muita sertifikaatteja ei ole raaskittu tai koettu tarpeelliseksi vielä hankkia.

Liiketoiminnat pysyivät samoina kuin edellisvuonna. Sijoitustoiminta ja tapahtumaliiketoiminta ovat liikevaihdoltaan suurimmat, mutta toimintaa oli hyvin myös kehitystoiminnassa sekä hoivaliiketoiminnassa.

Sijoitustoiminnan kannalta vuosi oli vaihteleva ja toisaalta tasainen. Mitään jackpottia ei tullut, mutta ei myöskään isoja tappiota.

Messutoiminnassa päästiin vihdoin toteuttamaan vuodelta 2020 siirtynyt MaatalousKonemessut Helsingissä. Parasta oli, että messut onnistui erinomaisesti. MaatalousKonemessut oli myydyillä neliöillä mitattuna suurin messutapahtuma Suomessa sisätiloissa. Messujen kävijä- ja näytteilleasettajatyytyväisyys oli myös erinomaisia. Kävijöitäkin saatiin mukaan ennätysmäärä. Olimme niitä harvoja tapahtumia, jotka kasvattivat kävijämääräänsä viime vuonna. Odotan jo innolla 2024 messuja, joiden tekeminen on jo startattu.

KoneAgrian työstö starttasi vauhdilla syksyllä ja hyvässä vauhdissa ollaan. Tampereelle on 12.-14.10.23 tulossa taas hieno kattaus näytteilleasettajia, huippuohjelmaa ja mahtavia elämyksellisiä kohtaamisia. Tule sinäkin!

Kehitystoiminnassa pääsi taas tutustumaan ja ratkomaan monia haasteita yhdessä asiakkaiden kanssa. Valitettavasti jouduin aikapulan takia myös kieltäytymään useammasta tarjotusta työstä. Toivottavasti näihin hommiin olisi tulevina vuosina enemmän aikaa.

Hoivaliiketoiminnassa kysyntää ammattitaitoisille henkilöille tuntuisi olevan tällä hetkellä rajattomasti. Meillä tämän toiminnan liikevaihto kuitenkin väheni, kun Virven resursseja tarvittiin muissa liiketoiminnoissa. Hoivaliiketoiminnassa on myös melkoinen byrokratia, joka tuntuu entisestään vain lisääntyvän. Tämä ei lisää alan vetovoimaa, minkä takia meilläkin panostukset alueelle ei näyttäisi potentiaalista huolimatta olevan lisääntymässä.

Viime vuonna tehtiin uusi aluevaltaus myös resurssoinnissa. Yhtiö sai ensimmäinen alikonsultin, jonka kanssa on jo päästy toteuttamaan muutamaa tapahtuma-alan työprojektia. Kokemukset on olleet erinomaisia ja tämä tuntuu hyvältä mallilta myös uusiin avauksiin.

Montaa asiaa ehdittiin siis tehdä, mutta onneksi aikaa oli myös vaimolle, lapsille, lapsenlapsille, kavereille, harrastuksille ja kaikelle muullekin tärkeälle.

Leo 55

Jaa sosiaalisessa mediassa

Jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa.