Yhtiön 6. toimintavuoden teemaksi muodostui sadonkorjuu. Monta yrityksen taipaleen varrella käynnistettyä asiaa kypsyi tilikaudella sadonkorjuukuntoon. Tapahtumatoiminnan rinnalle on kehittynyt monenlaista aktiviteettia tuoden lisää tukijalkoja ja tasaisuutta toimintaan.

Korona pölähteli edelleen siellä täällä, mutta Euroopassa tämä pandemia taisi olla tässä.

Liiketoiminnan kannalta hienoin kehitys oli Virven saaminen mukaan yrityksen toimintaan 100%:sti. Hoivaliiketoiminta räjähti kovaan kasvuun nollatasolta, mutta jatkossa Virven panos tuottaa muillekin liiketoiminnoille hyvää.

Tapahtumaliiketoiminnassa pääsimme toteuttamaan ensimmäistä kertaa KoneAgriaa Messukeskuksen ja ProAgria Tapahtumat Oy:n kanssa. Vuosikymmenien arvostettu tapahtumabrändi haluttiin samalla päivittää uudelle vuosikymmenelle. Laajojen kävijä- ja näytteilleasettajatutkimusten myötä saatiin suuntaviivat 2020-luvun KoneAgrioille ja loppu on historiaa. KoneAgria 2021 oli monin mittarein menestys. Näyttelystä saatiin edellisvuosia merkittävästi kattavampi ja kävijät ottivat messun omakseen. Kävijämäärä kasvoi tuntuvasti edelliskerroista lähes 15000 ammattilaiskävijään. Kävijämäärän kasvu oli harvinaista herkkua syksyllä 2021, jossa useampien messujen kävijämäärät jäivät kymmeniä prosentteja edelliskertoja alemmaksi. Tämä lupaa hyvää vuoden 2023 KoneAgrialle Tampereelle.

KoneAgria 2021

Tämän vuoden MaatalousKonemessuille kuuluu myös hyvää. Maatalouden kustannusten nousu ja tuottajahintojen hidas reagointi kustannusnousuihin on aiheuttanut haasteita alan toimijoille, mutta kunnon kriisin avulla saadaan monesti asioita oiottua kunnolla ja nopeasti. Jos korona- ja Ukrainan kriisien pohjalta tätä ei nyt saada kuntoon, niin alalla on kyllä peiliin katsomisen paikka. Messuilla on tärkeä rooli monissa suhdannetilanteissa, mutta erityisesti silloin kun alalle kaivataan innostusta ja uusia ideoita. MaatalousKonemessuilta näitä löytyy.

Sijoitustoiminnan kannalta vuosi on tarjonnut paljon onnistumisia, mutta tulevaisuuden ennustaminen ainakin tällä hetkellä tuntuu normaaliakin vaikeammalta. Ehkä tässä pitää tuumata jonkun aikaa.

Tunnuslukujen valossa kesäkuussa päättyvä tilivuosi näyttää erinomaiselta. Liikevaihto yli kymmenkertaistuu ja tulos yli satakertaistuu edellisvuodesta. Korona romutti nuo molemmat edellisvuonna. Kiva päästä taas normaalimpaa tilanteeseen.

Työolosuhteisiin vuosi toi suuren parannuksen työtilojen kehittymisen myötä. Jyväskylän päähän valmistui nykyaikaiset työskentelytilat vapaa-ajan asuntomme yhteyteen. Työpäivien määrä siellä lisääntynee jatkossa.

Isän ja tupla-ukin hommat tuo mukavaa vaihtelua päivätöihin. Lasten asuntokaupoissa on ollut mukavia avustavia tehtäviä ja ukkina pääsee kokemaan todella mukavia asioita ja tuntemaan itsensä vuosikymmeniä nuoremmaksi.

Leo 54 v

Jaa sosiaalisessa mediassa

Jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa.